Kan ik iets voor je doen?

We vragen het elkaar regelmatig: ‘Hoe gaat het met je?’, ‘Alles goed?’, ‘Hoe was je dag?’ en ‘Kan ik iets voor je doen?’. Luisteren we daarbij wel oprecht naar het antwoord? Wij zijn allemaal druk bezig om al onze eigen ballen hoog te houden. De vraag hoe het met iemand gaat, wordt al snel niet meer dan een beleefdheid. Zien we oprecht wat een ander nodig heeft? Want zeg nou zelf, hoe vaak antwoord je op deze vragen niet dat het goed gaat, terwijl je eigenlijk heel hard een knuffel of een helpende hand nodig hebt. 

 

Tijdens deze themadienst staan we stil bij de manier waarop de Bijbel ons leert hoe je een ander oprecht kunt zien en echt kunt helpen. Jezus is daarbij ons grote voorbeeld. We zullen hierover voor en met u zingen. We lezen uit de Bijbel en middels een dialoog maken wij de koppeling met het heden. 

 

 

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u de themadienst ‘Kan ik iets voor je doen?’ een keer komen beluisteren? Bekijk dan in de agenda wanneer Rejoice de themadienst ten gehore zal brengen.
Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u de themadienst boeken? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.
Kan ik iets voor je doen?

Misschien een lied een gedicht
Dat je wanhoop benoemt
En je last iets verlicht?


Kan ik iets voor je zijn
Een soort arm om je heen?
Zodat het iets minder schrijnt
En je niet zo alleen?

De Dijk

Kan ik iets voor je doen